La capatul lumii: mancarea vegetariana in Bali

Mancarea vegetariana in Bali consta din produse, care nu intotdeauna fac parte dintr-o alimentatie sanatoasa, cum considera multi gresit. Aici, aproape totul este pregatit in ulei, iar legumele proaspete nu sunt in general acceptate.
Localnicii utilizeaza rar vase simple. In majoritatea cazurilor ei mananca din farfurii din paie, in care pun o bucata de hartie alimentara. Sau folosesc numai hartia de copt, fara sa mai cheltuie vasele din paie. Dupa masa hartia se arunca la gunoi, astfel incat nu se pune niciodata intrebarea: "Cine spala vasele azi?". Tacamunrile nu sunt de obicei folosite, dar, uneori, la anumite feluri de mancare este servita lingura. Furculitele aici nu au popularitate.

Una dintre variantele pranzului vegetarian include: frunza de spanac prajit in aluat, jackfruit fiert, castravete, tempi (boabe de soia) prajite in sos chili dulce, spanac fiert si varza, orez.

1

Cand localnicii din Bali invita multi oaspeti acasa, ei organizeaza o masa suedeza cu mancaruri vegetariene de baza, cum ar fi orez (uneori mai multe feluri), taitei cu ou si legume, legume fierte, tempi.

2

Alimentele gatite in ulei se numesc "Gorengan." "Goreng" in indoneziana inseamna "prajit". Aluat prajit pentru toate felurile de mancare este de obicei alcatuit din coriandru, ghimbir proaspat, piper alb, zahar, sare, faina si apa.

Gorengan din frunze de spanac.3

Gorengan din mazare.4

Gorengan din varza tocata.5

Tempi seamana cu biscuitii si este facut din boabe de soia. Se prepara la fel, prin prajire. Apoi se adauga sosul de rosii, piper chili, ghimbir si condimente.6

In dreapta – sote picant pe batisoare, in partea de jos – gorengan din fasole tocata, in partea de sus – din porumb.7

O salata nu prea din meniul din Bali, ci mai degraba un amestec de ceea ce a fost gasit in frigider: cartofi fierti dulci cu porumb, branza rasa si ciocolata cu lapte.8

Salata de germeni, varza si spanac.9

Diferite variante de carne de soia, are un gust exact la fel ca si carnea pregatita la gratar.10

Orez cu jackfruit fiert si tempi intr-un sos de chili dulce.11

Supa de legume cu morcovi, varza, spanac si cartofi. De obicei, acest fel de mancare nu este mancat ca o supa familiara pentru noi, ci se adauga la orez.12

Si, in cele din urma, cel mai interesant. In mod exceptional de gustoasa si hranitoare supa de orez Bubur. Este preparata din orez, boabe de soia, varza, morcovi, rosii, cartofi, ghimbir, kenchura (o radacina portocalie, care seamana la exterior cu ghimbirul), sare, piper alb si negru, chili, coriandru si condimentul local peniedar. Acesta mancare este servita cu felii de tempi in sos de chili dulce.

13

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *