Kastoria – sejur si shopping in Grecia

1

Fara indoiala, multi cititori Zifun au fost in Atena, Creta si alte celebre statiuni de vacanta din Grecia. Cu toate acestea, in Grecia sunt multe alte locuri foarte interesante de care vrem sa va informam. Sa incepem cu orasul pitoresc Kastoria.

2

Kastoria, un orasel mic, situat in nord-vestul Greciei, intr-una din cele mai pitoresti zone de munte. Infiintat in anii 840 i.e.n. Populatia este de aproximativ 15.000 de oameni.

3

Un lac imens Orestiada, muntii acoperiti de paduri – acest loc este departe de ceea ce e obisnuit pentru majoritatea turistilor in Grecia.
Temperatura medie vara este de +25 ° C si iarna +5 ° C.

Atractiile turistice. Kastoria – unul dintre centrele Bisericii Ortodoxe Grecesti. Una dintre principalele atractii ale Kastoriei – Biserica Mavriotissa, situata pe teritoriul manastirii, fondata in secolul al XI.

4

Aici s-au pastrat peste 72 de biserici din perioada bizantina si postbizantina cu fresce rare de la Scoala de Arta cretana.

5

Cojocari. De pe timpurile Bizantului, orasul este recunoscut ca un centru mondial pentru productia hainelor de blana. Aici se afla majoritatea fabricilor grecesti, care produc haine de blana (aproximativ 500).

6

Multe haine de blana sunt trimise de aici catre Italia, unde pe ele cu nesimtire vor coase eticheta “Made in Italy”.

7

Mergand pe jos prin oras, puteti vedea bucati de blana – inafara marilor fabrici aici, deasemenea, exista multe ateliere private.

8

… sau modele, care pozeaza pentru noul catalog unei companii locale.

91011

Pentru cei care vor sa cumpere haine de blana, pe tot parcursul anului, sunt deschise usile centrelor comerciale. Alternativ, puteti sa mergeti la cumparaturi, la una dintre fabrici.

12

Unde sa luati masa. Puteti alege pe orice gust – de la cafenele mici pana la restaurante, dar noi va recomandam sa acorda-ti atentie tavernelor – restaurante de familie, cu preparate din bucataria nationala. Nota medie de plata intr-o asemenea taverna este de 10-15 euro.

1314

Daca te prinde foamea in timpul plimbarii, poti manca smochine, rupandu-le din copac.

15

Ce sa cumperi. In plus fata de blananuri, va recomandam, sa va achizitiona-ti masline traditionale grecesti si ulei de masline, bauturi nationale Metaxa si Ouzo, branza feta, vin local.

16

Locuri de cazare. Al doilea (dupa productia produselor de blana) domeniu de dezvoltare a orasului este turismul, astfel aici (si in imediata apropiere) o multime de hoteluri de diferite niveluri: de la hoteluri standard de 3 stele pana la Spa-centre.

17

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *