Biocouture: cresterea hainelor viitorului

Poate, ca in viitor dezbaterile dintre sustinatorii miscarilor ecologice si iubitorii de moda vor inceta, daca hainele la moda vor creste in eprubete. Deja se ocupa de aceasta designerul britanic Suzanne Lee cu brand-ul Biocouture.

3

La Institutul englez de Arta Suzanne impreuna cu un grup de oameni de stiinta cresc material din celuloza. Pentru cresterea materialului, in ceaiul verde dulce se adauga anumite bacterii, drojdie si alte microorganisme, care "cultiva" un material rezistent si totalmente ecologic din fibre pure de celuloza. Dupa doua-trei saptamani, materialul care rezulta se usuca pentru a da forma, culoarea sau imprimeul dorit, iar apoi se coase haina.
Potrivit creatorilor noul material ne aduce aminte de coaja de legume foarte subtire, dar foarte placut la atingere si practic fara greutate. Iar avantajul sau incontestabil este acela, ca se descompune fara nici un pericol pentru mediul inconjurator.
Suzanne Lee este autorul lucrarii "Viitorul modei: garderoba de maine." In aceasta carte, ea ne povesteste despre materiale bio si nanotehnologii in haine, asupra caror ea, deasemenea, munceste.

124

9L2010-4068L2010-406876

Cum credeti, dupa parerea voastra, va obtine acesta tehnologie (sau similara) o distributie in masa? Tu vei purta ceva de genul?                                                                                              Hai sa discutam!

Foto: biocouture.co.uk

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *