01

Religia antica Bon si traditiile asociate sunt înca greu de inteles, in acelasi timp, oameni care practica Bon sunt tot mai putini. In prezent, practica Bon s-a pastrat doar in unele localitati imprastiate  in nordul Tibetului si regiunii Nepal numita Dole Po, unde turistii sunt o raritate.

Pe foto: malul lacului sacru Shay Phoksundo in Dole Po.

 

02 

Dole Po de sus. Aproximativ in mijlocul lacului Shay Phoksundo trece granita intre Dole Po de sus si Dole Po de jos.

 

03 

locuitor la Kathmandu cu copilui.

 

04 

ghidul cu magari in zapada incearca sa croiasca o cale, pe care sa o poata  trece un cal cu bagaje.

 

05

Priveliste asupra canionului cu rau expusa calatorilor care se indreapta spre Dole Po.

 

06

Altitudine aproximativ 4000 de metri. Localnicii cara buturugi imense in panta pentru a construi case, deoarece nu exista nici un lemn la munte. Acesta este – munnca grea, putin spus, dar si bine platita dupa standarde nepaleze.

 

07

In ciuda vremii urate ÅŸi greutatea traseului calatorii au ajuns in satul numit Do, in care este asezata  prima manastire budista de traditia Bon.

In imagine: Vedere de pe peretii manastirii, care este situata deasupra satului.

 

08

Pe acoperisul manastirii. Calugar inainte de ceremonie.

 

09 

Potrivit o traditie tibetana, doctrina Bon a aparut pe acest teritoriu 15-16 mii de ani i.Hr. Cu toate acestea, in Nepalul contemporan practicarea traditiei Bon dispare treptat si este ilocuita de budism.

In poza : satul de lânga lacul Shay Phoksundo.

 

10 

In satul, numit Do Tarap calatori s-au oprit pentru doua zile si au  participat la sarbatoarea anuala portivit traditiei Bon. Pe parcursul festivalului, a avut loc ritualuri stravechi de a expulza spiritele rele ÅŸi sa aduca prosperitate, bogatie, si sa se roage pentru pace.

Foto: Lama intr-un costum special inaintea dansurilor rituale.

 

11 

Pe parcursul festivalului a fost facuta, binecuvantarea, dans ritual, citirea mantrelor. Lama a binecuvantat pe calatori ÅŸi le-a dorit succes in calatoria lor.

Foto: dansuri autentice Bon, in Sala de ritual.

 

12

femeie locala cara lemne de foc.

 

13

copiii din sat

 

14

In umbra Himalay. Satul RINGMOGAON. Si apoi urmeaza, potrivit cu harta, lacul sacru. Satul este destul de mare, o multime de case. Si aproape toate sunt conservate. Am vazut doar doua sau trei persoane.

 

15 

Cealalta parte a lacului sacru. Acest lucru este literalmente si la figurat, pentru cei care nu inteleg 🙂

 

16

Trecerea manual. Podul de mult timp a fost daramat. Scoate pantofi si inainte! Binecuvantare este ca nu departe de a merge si nu este adanc. Picioarele nu au timp sa intre in spasmul, nu e apa ci gheata.

 

17 

Iata  aici pe pe acest canion, ne-am urcat.

Author

Write A Comment

Pin It