E-book (cartea electronica) PocketBook 360°

O carte este un dar, pe care il poti deschide iar si iar. Mai ales daca ea este electronica.

01

La piata de e-book-uri (carti electronice – spuse si reader) a aparut dispozitiv nou – PocketBook 360°. Acest produs este creat de compania PocketBook, care ocupa al treilea loc intre liderii mondiali care produc dispositive similare.

02

In primul rand merita sa observam aspectul dispozitivului care il scoate in evidenta in comparatia cu celelalte companii de concurenta. Acestea ar fi: capacul de protective care este facut din material dur si design-ul original. Capacul de protectia ecranului se fixeaza usor si poate fi deplasat sau mutat in spatele dispozitivului dupa preferinta utilizatorului. Dimensiunile dispozitivului – 124 x 145 x 12mm, greutate aproximativa 150gr. Remarcabil este ca Pocketbook 360 – cel mai usor si cel mai compact dispozitiv disponibil pentru utilizatori.

Pentru navigatie avem un joystick cu patru pozitii si doua butoane mari pentru rasfoirea paginilor, datorita acestora este confortabil sa folosesti dispozitivul atat cu mana dreapta, cat si cu mana stanga.

03

Display-ul PocketBook 360° – 5-inch, cu capacitatea de 600 x 800 de pixel si foloseste tehnologia “cerneala electronica” (eINK). Aceasta tehnologia ii transforma ecranul reader-ului aproape identic cu paginile reale din carti (si e-book si cartea obisnuita vedem in lumina reflectata, care ne face citirea mai confortabila). Datorita acestui fapt ochiul utilizatorului nu oboseste la fel de repede cum ar fi citirea de pe altele dispozitive electronice (smartphone sau notebook). Daca folosim eINK, consumul de energie practic se face doar pentru rasfoirea paginilor. La PocketBook 360° este posibil sa citesti aproximativ 7000 de pagini sau o luna intreaga folosind decat o singura incarcare: aceasta capacitate ridica PocketBook pe primul loc la piata mondiala.

04

Dispozitivul poate deschide toate tipurile gratuite de texte electronice fara transformarea lor (FB2, FB2.ZIP, TXT, PDF, DJVU, RTF, HTML, PRC, CHM, EPUB, TCR). FB2- foloseste toate optiunile posibile: integrarea documentelor, elemente suplimentare (tag-uri, link-uri si fotografii) sunt expuse fara nici o problema. Dispozitivul deschide si documente in formatul DOC si PDF. Pentru vizionarea documentelor in formatul PDF sunt cinci variante de expunere, imaginea poate fi marita de la 75 pana la 170 la suta.

07

Functiile deosebite pe care le are PocketBook 360°, si care sunt plusuri: senzorul-G incorporat, care permite sa intoarca pozitia imaginii potrivit cu pozitia dispozitivului.

Partile negative: lipsa de multimedia (PocketBook 360° nu reda mp3), dispozitivul nu are prea multe lucruri – nu are husa moale, care a devenit deja un element standard pentru ebook-uri.

Si daca vom trage o concluzie in urma partilor pozitive si negative, putem spune ca producatorii au reusit sa faca un dispozitiv care atrage privirea si este placut in utilizarea. Luand in considerare pretul care nu este mare, acest dispozitiv va devein o investitie care va indeplini asteptarile utilizatorilor care citesc carti “electronice”.

08

A ramas sa mentionam ca dispozitivul este propus in doua variante de culori: alb-imaculat (pentru partea frumoasa a lumii) si elegantul – negru.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *