Vacanta in Brazilia continua sa atraga turisti

brazilia

Sectorul turistic al Braziliei a inregistrat o crestere cu 20% in primele 2 luni a acestui an, locurile ocupate la hoteluri au crescut cu 23% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In primul rand, din totalul turistilor, 85% constituind turistii locali.

Cel mai popular oras din tara – Rio de Janeiro. In lunile ianuarie ÅŸi februarie au vizitat aproape 2,55 milioane de persoane, cu 50 de mii mai mult decât anul trecut. ÃŽn câteva zile de carnaval aici au fost 719 mii de vizitatori, iar sărbătorirea Anului Nou pe plaja Copacabana a atras 612 mii de turisti.

Turismul aduce Braziliei cresterea PIB-ului cu 2,6%. Venitul turistic anual este de 16 miliarde de dolari. Cifrele precise de bani cheltuite de turisti, in ianuarie si februarie inca nu se cunosc. Momentan Ministerul Turismului colectează datele hotelurilor, companiilor de închiriere de maşini, agenţilor de voiaj, etc.

Brazilia e vizitata de 5 milioane de turisti din toata lumea anual. Majoritatea turistilor vin din ţările vecine – Argentina (800 mii), al doilea loc dupa numarul de vizitatori – SUA (750 mii). Al treilea loc în listă il ocupa Spania.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *