Cu fructe si cacao super delicios:)

Timp de preparare 15 min Timp de gatire 45 min – 1 ora Timp total 1 ora si 15 min

Autor: AnnaVi
Portii: 1 chec de cacao cu fructe de sezon in forma de INIMA

Ingrediente – zifun.ro

Pentru comoditatea masurarii cantitatilor am utilizat paharul gradat in ml de la blender. Cu siguranta avem cu totii un pahar dozator acasa.

  • Faina 900 ml (aproximativ 450 gr)
  • Lapte 200 ml
  • 4 ouă
  • Zahăr 400 – 450 ml (aproximativ 200 gr)
  • Zahar Vanilat 2 plicuri de 8 mg
  • Cacao 3-4 linguri
  • Miez de nuca 200 ml (50-100 gr)
  • Ulei de floarea soarelui sau ulei de masline 200 ml
  • Fructe: 1-2 mere, 1 banana, 1/2 mango, 2-3 linguri de stafide
  • Esenta de migdale 30 ml
  • Praf de copt 1 plic de 16 gr

Modul de preparare si instructiunile pentru reteta checului „INIMA” il gasiti mai jos. Sa aveti spor!

Mai intai sa incepem cu pregatirea ingridientelor necesare pentru compozitia checului.
Masuram in paharul gradat 200 ml de lapte.

Intr-un bol turnam 200 ml de lapte si adaugam miezul de nuca.

Cernem si adaugam faina in bol si 4 oua. Amestecam compozitia adaugand: zaharul, cacao, esenta de migdale, zaharul vanilat, uleiul. Framantam bine pana obtinem o masa omogena.

Pornim cuptorul la preincalzire 200°C.

Fructe: 2 mere, 1 banana, 1/2 mango, 2-3 linguri de stafide. Amestecam fructele taiate cu stafide. Obtinem o salata de fructe:)

Aici ajungem la etapa in care avem 2 variante:

  1. Adaugam fructele in compozitie si amestecam.
  2. Varinta tort: jumatate din compozitie intindem in forma de copt. adaugam stratul cu fructe, dupa adaugam cealalta jumatate de compozitie. Astfel obtinem un tort.

In poze este prezentata varianta 1:

Este chiar o reteta simpla si rapida de chec care poate fi preparat indiferent de sezon.

Dam forma cu chec la cuptorul preincins la 200°C.

Am copt checul 30 de minute la 200 °C, apoi am redus temperatura la 180 °C si am continuat coacerea alte 15-30 de minute. Verificam cu cutitul daca e copt bine in interior.

Nu va pot descrie ce arome am in casa!

 Miroase a Sarbatoare!

Un ceai de plante infuzat este binevenit. Dar aceasta e o alta poveste…

close

Oh hi there 👋
It’s nice to meet you.

Sign up to receive awesome content in your inbox, every month.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Write A Comment

Pin It