Reteta checului “INIMA”

Cu fructe si cacao super delicios:)

Timp de preparare 15 min Timp de gatire 45 min – 1 ora Timp total 1 ora si 15 min

Autor: AnnaVi
Portii: 1 chec de cacao cu fructe de sezon in forma de INIMA

Ingrediente – zifun.ro

Pentru comoditatea masurarii cantitatilor am utilizat paharul gradat in ml de la blender. Cu siguranta avem cu totii un pahar dozator acasa.

  • Faina 900 ml (aproximativ 450 gr)
  • Lapte 200 ml
  • 4 ouă
  • Zahăr 400 – 450 ml (aproximativ 200 gr)
  • Zahar Vanilat 2 plicuri de 8 mg
  • Cacao 3-4 linguri
  • Miez de nuca 200 ml (50-100 gr)
  • Ulei de floarea soarelui sau ulei de masline 200 ml
  • Fructe: 1-2 mere, 1 banana, 1/2 mango, 2-3 linguri de stafide
  • Esenta de migdale 30 ml
  • Praf de copt 1 plic de 16 gr

Modul de preparare si instructiunile pentru reteta checului “INIMA” il gasiti mai jos. Sa aveti spor!

Intr-un bol turnam 200 ml de lapte si adaugam miezul de nuca.

Cernem si adaugam faina in bol si 4 oua. Amestecam compozitia adaugand: zaharul, cacao, esenta de migdale, zaharul vanilat, uleiul. Framantam bine pana obtinem o masa omogena.

Pornim cuptorul la preincalzire 200°C.

Fructe: 2 mere, 1 banana, 1/2 mango, 2-3 linguri de stafide. Amestecam fructele taiate cu stafide. Obtinem o salata de fructe:)

Aici ajungem la etapa in care avem 2 variante:

  1. Adaugam fructele in compozitie si amestecam.
  2. Varinta tort: jumatate din compozitie intindem in forma de copt. adaugam stratul cu fructe, dupa adaugam cealalta jumatate de compozitie. Astfel obtinem un tort.

In poze este prezentata varianta 1:

Este chiar o reteta simpla si rapida de chec care poate fi preparat indiferent de sezon.

Dam forma cu chec la cuptorul preincins la 200°C.

Am copt checul 30 de minute la 200 °C, apoi am redus temperatura la 180 °C si am continuat coacerea alte 15-30 de minute. Verificam cu cutitul daca e copt bine in interior.

Nu va pot descrie ce arome am in casa!

 Miroase a Sarbatoare!

Un ceai de plante infuzat este binevenit. Dar aceasta e o alta poveste…

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *