No products in the cart.
Reteta checului “INIMA”
Cu fructe si cacao super delicios:)
Timp de preparare 15 min Timp de gatire 45 min – 1 ora Timp total 1 ora si 15 min
Autor: AnnaVi
Portii: 1 chec de cacao cu fructe de sezon in forma de INIMA
Ingrediente – zifun.ro
Pentru comoditatea masurarii cantitatilor am utilizat paharul gradat in ml de la blender. Cu siguranta avem cu totii un pahar dozator acasa.
- Faina 900 ml (aproximativ 450 gr)
- Lapte 200 ml
- 4 ouă
- Zahăr 400 – 450 ml (aproximativ 200 gr)
- Zahar Vanilat 2 plicuri de 8 mg
- Cacao 3-4 linguri
- Miez de nuca 200 ml (50-100 gr)
- Ulei de floarea soarelui sau ulei de masline 200 ml
- Fructe: 1-2 mere, 1 banana, 1/2 mango, 2-3 linguri de stafide
- Esenta de migdale 30 ml
- Praf de copt 1 plic de 16 gr
Modul de preparare si instructiunile pentru reteta checului “INIMA” il gasiti mai jos. Sa aveti spor!
Intr-un bol turnam 200 ml de lapte si adaugam miezul de nuca.
Cernem si adaugam faina in bol si 4 oua. Amestecam compozitia adaugand: zaharul, cacao, esenta de migdale, zaharul vanilat, uleiul. Framantam bine pana obtinem o masa omogena.
Pornim cuptorul la preincalzire 200°C.
Fructe: 2 mere, 1 banana, 1/2 mango, 2-3 linguri de stafide. Amestecam fructele taiate cu stafide. Obtinem o salata de fructe:)
Aici ajungem la etapa in care avem 2 variante:
- Adaugam fructele in compozitie si amestecam.
- Varinta tort: jumatate din compozitie intindem in forma de copt. adaugam stratul cu fructe, dupa adaugam cealalta jumatate de compozitie. Astfel obtinem un tort.
In poze este prezentata varianta 1:
Este chiar o reteta simpla si rapida de chec care poate fi preparat indiferent de sezon.
Dam forma cu chec la cuptorul preincins la 200°C.
Am copt checul 30 de minute la 200 °C, apoi am redus temperatura la 180 °C si am continuat coacerea alte 15-30 de minute. Verificam cu cutitul daca e copt bine in interior.
Nu va pot descrie ce arome am in casa!
Miroase a Sarbatoare!
Un ceai de plante infuzat este binevenit. Dar aceasta e o alta poveste…
Add Comment