Fortele intunericului: 10 modele de culoare

Dorim sa va reamintim cele 10 top modele de culoare recunoscute: de la modelul veteran Tyra Banks pana la recentul star Nyasha Matonhodze.

Tyra Banks

Poate ca putini ar argumenta ca Tyra Banks nu merita titlul celui mai renumit model de culoare. De cand a inceput cariera in anul 1991 si pana la finalizarea acesteia in 2005, ea a fost imaginea la Dolce & Gabbana, Ralph Lauren si Yves Saint Laurent si noua ani a lucrat cu Victoria’s Secret. Astazi Banks acorda mai mult timp televiziunii: regizeaza si duce emisiunea America’s Next Top Model.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Naomi Campbell

Daca totusi exista un model de culoare, care ar fi la fel de recunoscut ca si Tyra Banks, atunci acesta va fi modelul britanic Naomi Campbell. La varsta de 15 ani ea a aparut pe coperta Elle si de atunci a participat la cateva sute de prezentari de moda, a pozat pentru sute de coperti de jurnale si campanii publicitare cum ar fi Givecnhy, Chloe, Louis Vuitton, Prada, Versace – este dificil sa ne amintim o casa de moda importanta, unde nu s-ar gasi imaginea acestui model. Astazi Campbell pozeaza la fel de des in diverse sedinte foto, se implica in activitatea de caritate si se ocupa de box.  

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Liya Kebede

Cariera nativei din Etiopia, Liya Kebede a inceput foarte promitator – cu o prezentare exclusiva pentru Gucci FW 2000, care ia fost oferita de fostul director de creatie al brandului Tom Ford. De atunci ea a aparut de trei ori pe coperta Vogue America si in anul 2002 versiunea franceza a editiei i-a consacrat un numar intreg, apare mereu in reviste si campanii de publicitate. In plus, se ocupa cu problemele de sanatate a mamelor si copiilor si lucreaza la propria sa linie de haine Lemlem, acestea fiind produse in patria Kebede.

 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Sessilee Lopez

Deja la 15 ani Sessilee Lopez era imaginea Benetton, la 16 – Calvin Klein, iar la 17 – DKNY. Un pic mai tarziu a fost evidentiata de compania Victoria’s Secrets: acum ea participa in mod regulat la prezentari si pozeaza pentru cataloagele lenjeriei de brand. De cealalta activitate, ea, de asemenea, nu uita: pozele ei pot fi vazute in Allure, Elle si Numero.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Ajak Deng

Ajak Deng, sau pur si simplu Ajak, s-a nascut si a crescut in Sudan, dar in anul 2001 a obtinut statutul de refugiat si s-a mutat in Australia. Din 2009 lucreaza ca model: pozeaza pentru i-D, Love si Vogue si participa la prezentarile precum Lanvin si Valentino. Apropo, Ajak Deng si omonima de culoare Ataui Deng nu sunt surori, chiar daca cele doua fete sunt de aceeasi varsta, ambele sunt din Sudan ai sunt adesea pozate impreuna. Dar Ataui se poate mandri cu o ruda celebra – ea este nepoata modelului Alek Wek.

a

b

c

d

e

f

g

l

m

n

Chanel Iman

Americanca Chanel Iman din copilarie visa sa devina model, motiv pentru care deja la 13 ani, ea s-a alaturat agentiei de moda Ford in calitate de model-copil. In 2007, a aparut pe coperta Vogue America, iar in urmatorii doi ani ea a lucrat la campanii de publicitate Bottega Veneta, Ralph Lauren si Gap si a pozat pentru i-D si Elle. Din anul 2009, Iman participa la prezentari de moda si pozeaza pentru cataloagele Victoria’s Secret si, ocazional, colaboreaza cu alte brand-uri.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Arlenis Sosa

Arlenis Sosa a intrat in afacerea de modeling in anul 2008: ea a fost observata de agentia Marilyn chiar dupa ce absolvise scoala, vorbind slab limba engleza. Deja la doua saptamani, tanara din Republica Dominicana a primit o oferta de a poza pentru Vogue Italia si Teen Vogue. Apoi au urmat prezentarile de moda cum ar fi Dior si Victoria’s Secret, zeci de sedinte foto, si probabil cel mai important si cu siguranta cel mai lung ca termen contract al ei – cu marca de cosmetice Lancome, pentru care este fotografiata mai multi ani la rand de fotograful Mario Testino.

1

2

3

4

5

Jourdan Dunn

Englezoaica Jourdan Dunn a nimerit in industria modei in anul 2007 si dupa cum se obisnuieste la modelele incepatoare actuale, a facut mai mult de 20 de prezentari in sezonul debutului. Un an mai tarziu, ea a devenit una dintre cele patru modele (impreuna cu deja mentionate Naomi Campbell, Liya Kebede si Sessilee Lopez), care au aparut pe coperta renumitului numar Vogue Italia despre detaliile negrilor in moda, film, muzica si alte industrii. Acum, Dunn – unul dintre cele mai de succes modele de culoare, participa la aproximativ 30 de prezentari pe sezon si este in permanenta pozata pentru publicatii, cum ar fi i-D si Vogue.

1

2

3

4

5

6

7

8

Joan Smalls

Joan Smalls (numele ei real – Rodriguez) din Puerto Rico  a intrat in afacerea de modele concomitent cu Jourdan Dunn, dar la inceput se multumea cu munca mai modesta: prezentari Tory Burch si cataloage Nordstrom. In anul 2009, Smalls a schimbat agentia Elite pe IMG si a facut un progres real – a obtinut exclusivitate pentru prezentarea couture Givecnhy si prin urmare si campania brand-ului francez. Din acel moment, ea apare intotdeauna in diferite versiuni Vogue, iar in acest sezon ea a devenit primul dupa multi ani model de culoare, care a semnat un contract pentru a participa in publicitatea Chanel.

9

10

11

12

13

Nyasha Matonhodze

In anul 2009, originara din Zimbabwe, Nyasha Matonhodze a devenit participanta la concursul Elite Model Look, dar nu-l castigase. Insa ea a venit la Saptamana de moda de la Londra, unde a participat la prezentarea Louise Gray, si la Paris, unde a prezentat Emanuel Ungaro si Louis Vuitton. Da, ultimele prezentari de moda pentru ea au fost deosebit de importante: prima stilizata de principalul editor al revistei Love Katie Grand, care mai tarziu pozase de doua ori pe Nyasha pentru copertile publicatiilor sale, iar mai tarziu directorul creativ al revistei LV Marc Jacobs (din nou, nu fara influenta prietenei Katie Grand) a invitat-o pe Matonhodze pentru campania publicitara a brand-ului. In prezent Matonhodze nu duce lipsa de munca – ea este deseori pozata pentru Numero si Vogue.

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *