Casa locuinta de la Maxim Kaluzhak

Arhitectul Maxim Kaluzhak ne ofera un manifest al postmodernismului auster. Ceea ce vad in aceasta casa construita in Chisinau, Republica Moldova este ceva similar cu o declaratie de brutalitate: o scara consola organic implantata, lipsa de detalii inutile si coloane brute, care seamana cu niste sculpturi.

1

Un arhitect a avut ca scop sa construiasca o casa, care sa fie incadrata intre zidurile rigide ale cladirilor adiacente din centrul orasului.

2

3

Exteriorul casei reprezinta un "schelet" din beton. Materialele simple castiga printr-o combinatie de: imprejurimi verzi abundente si vitralii uriase, proiectate si construite dupa tehnologia autorului.

4

5

6

Coloanele cu o textura naturala si eleganta, sprijina sticla si in acelaÅŸi timp, se aseamana unor sculpturi brutale.

7

8

9

Peretii interiori au fost claditi de catre mesterii rurali din caramida, lasand textura naturala si inegala a materialului. Duritatea podelei din scanduri reflecta starea de spirit.

10

11

Ca rezultat, am obtinut o stangacie fermecatoare, care nu este doar pe placul ochilor, ci introduce, de asemenea, ceva dintr-o viata cand omul a fost atat de aproape de natura.

12

13

14

15

16

Al doilea etaj este amenajat cu un dormitor unde se poate dormi sub un cer instelat, datorita veiozei luminoase. Ca rezultat, de la cenusa si ruina, in loc de o coliba ​​veche, acolo exista o constructie proiectata cu linii stricte, lipsita de detalii inutile, realizata ca un manifest al postmodernismului auster.

17

Locatie: Chisinau, Moldova
Arhitect: Maxim Kaluzhak
Fotograf: Budeanu Oleg
Design: 2006
Finalizarea constructiei: 2009
Suprafata totala: 100ì2
Materiale de baza: caramida, beton armat, sticla, lemn

39

Locuita de la Kogalniceanu, Chisinau, Republica Moldova.

La momentul actual aceasta cladire este inchiriata pentru sedinte de yoga.

3

5

6

7

9

10

11

12

14

17

18

19

22

23

25

28

29

30

32

35

36

38

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *